Élelmiszeripari kalcium-klorid (CaCl2) kiváló minőségben, amely kulcsfontosságú a sajtgyártásban, különösen pasztörizált tej feldolgozásához. A kalcium-klorid használata visszaállítja a tej kalcium egyensúlyát, elősegítve az állandó és stabil alvadást, valamint a tömör alvadék képződését. Ez megkönnyíti a sajt későbbi feldolgozását, például a vágást.
Fizikai-kémiai tulajdonságok:
Megjelenés: por
Szín: fehér
Szag: semleges
Koncentráció: 99% (élelmiszeripari minőségű)
Adagolás:
Javasolt mennyiség: 10-20 g/100 liter tej.
Fontos óvintézkedés: kerüld a gyanúsan olcsó kalcium-klorid termékeket, melyek technikai minőségűek lehetnek, vagy alacsonyabb koncentrációval rendelkeznek, nem alkalmasak élelmiszeripari felhasználásra. A nálunk kapható termék tisztított, élelmiszeripari minőségű, minden szükséges tanúsítvánnyal ellátott, kizárólag tejtermék előállítására.
A kalcium-kloridot a sajtgyártási folyamat megkezdése előtt kell a tejhez adni, lassú keverés mellett oldva fel, majd ezt követően javasolt a baktérium starter kultúrák és oltóanyag hozzáadása.