A BETA 6 DL1 egy lyophilizált (fagyasztva szárított), savasító mésophile tejsavbaktérium, amely teljesen homofermentatív, vagyis főként tejsavat termel. Ez a ferment különösen alkalmas zárt sajtok, lágy sajtok előállításához.
Jellemzők és előnyök:
Új, aromásabb törzs, amely nagyobb ellenálló képességgel bír a baktériumvírusok (baktériofágok) ellen.
Közvetlenül adagolható, nem igényel előkészítést.
Megbízható fermentáció, amely savasítja a tejet és elősegíti a sajt textúrájának fejlődését.
Adagolás:
A DL1-es mennyiség elegendő 100 liter pasztőrözött vagy 200 liter nyers tej beoltásához.
Tárolási javaslat:
Tárold a kultúrát fagyasztóban (-18 °C vagy hidegebb hőmérsékleten), ahol minőségmegőrzési ideje akár 2 év is lehet.