Ez a speciális keverék fagyasztva szárított mezofil és termofil tejsavas kultúrákat, valamint érlelési kultúrákat tartalmaz, kifejezetten a hagyományos Camembert-sajt készítéséhez (kivéve a felszíni flórát). A kultúra célja, hogy autentikus, jellegzetes ízű Camembert sajtot eredményezzen.
Adagolás:
Egy DL1-es cső elegendő 100-200 liter tej beoltásához.
Tárolási ajánlás:
A kultúrát fagyasztva, -18 °C vagy alacsonyabb hőmérsékleten kell tárolni, ebben az esetben a termék minőségmegőrzési ideje legalább 24 hónap. Hűtőben (kb. +5 °C) történő tárolás esetén a minőségmegőrzési idő 6 hét. A használat előtt a kultúrát ne olvaszd fel, közvetlenül a felhasználás helyén nyisd ki, majd gyors keveréssel juttasd a pasztőrözött tejbe.