Ez egy lyophilizált (fagyasztva szárított) fermentkeverék mésophile és thermophile tejsavbaktériumokkal, amely elsősorban préselt sajtok előállítására alkalmas.
Összetétel:
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus delbrueckii és helveticus
Lactococcus lactis
Felhasználás:
Kifejezetten alkalmas préselt sajtok készítéséhez, támogatja a kívánt állag és íz kialakulását.
Adagolás:
Egy DL1-es cső elegendő 50-100 liter tej beoltásához.
Tárolási ajánlás:
A kultúrát fagyasztva, -18 °C vagy alacsonyabb hőmérsékleten kell tárolni, ebben az esetben a termék minőségmegőrzési ideje legalább 24 hónap. Hűtőben (kb. +5 °C) történő tárolás esetén a minőségmegőrzési idő 6 hét. A használat előtt a kultúrát ne olvaszd fel, közvetlenül a felhasználás helyén nyisd ki, majd gyors keveréssel juttasd a pasztőrözött tejbe.