A Coquard Sigma 18 egy liofilizált Penicillium roqueforti kultúra, amelyet kifejezetten kéksajtok előállításához fejlesztettek ki. Ez a penészkultúra mély kék színt kölcsönöz a sajt belsejének, miközben erős proteolízist és lipolízist biztosít, ami meghatározó a sajt íz- és állagfejlődésében.
Felhasználás: Kéksajtok, például Roquefort, Stilton és egyéb penészes sajtok érleléséhez.
Előnyök: Intenzív kék szín, erős íz- és állagfejlődés a proteolízis és lipolízis hatására, megbízható és egyenletes érlelés.
Adagolás: Egy adag kultúra 100-200 liter tej feldolgozásához alkalmas.
Tárolási javaslat:
Tárold a kultúrát fagyasztóban (-18 °C vagy hidegebb) legfeljebb 2 évig, hogy megőrizze a minőségét és hatékonyságát. Felhasználás előtt ne olvaszd ki, steril módon adagold a tejhez.