A Coquard Sigma 96 SP egy fagyasztva szárított (liofilizált) sajtkultúra, amelyet nagy tejmennyiséghez terveztek (250-500 liter). Ez a kultúra különösen alkalmas félkemény és kemény sajtok gyors és megbízható fermentációjára, biztosítva a teljes és egyenletes savanyodást, mely alapvető a jó minőségű sajt előállításához.
Felhasználás: Félkemény és kemény sajtok előállítására, mint például gouda, edami és más érlelt sajtok.
Előnyök: Gyors savanyodás, stabil savreakció, kiegyensúlyozott íz és aroma, optimális textúra.
Adagolás: 250-500 liter tejhez termékadagolás, pontos mennyiség a csomagoláson található.
Összetevők: Több baktériumtörzs keveréke, amely támogatja a kiváló tejtermék előállítást.
Tárolási ajánlás:
A kultúrát fagyasztva (-18 °C vagy alacsonyabb hőmérsékleten) kell tárolni, így a minőségmegőrzési idő legalább 24 hónap. Hűtőben (+5 °C körül) a minősége legfeljebb 6 hétig garantált. Használat előtt ne olvassza ki a tasakot, steril körülmények között közvetlenül adagolja a pasztőrözött tejbe.