A Hansen CHN-11 mezofil sajtkultúra kiválóan alkalmas félkemény (például trappista, edami, gouda) és friss sajtok, valamint gomolya készítéséhez. Több baktériumtörzset tartalmazó keverék, amely megbízható savanyodást, finom textúrát és kiegyensúlyozott, kellemes aromát biztosít a kész sajtoknak.
Felhasználás: Félkemény sajtok (trappista, edami, gouda), gomolya és más kontinentális sajtok, friss sajtok készítéséhez.
Előnyök: Gyors és biztos savanyodás, stabil állag, finom, enyhén aromás ízvilág, könnyű adagolás.
Adagolás: Általában 50U 500 liter tejhez elegendő, pontos mennyiség a csomagoláson található (például 10 l tejhez kb. 0,2 g szükséges).
Összetevők: Többszörösen kevert törzsű mezofil baktériumok (pl. Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lc. lactis subsp. lactis, Leuconostoc fajok).
A Hansen CHN-11 kultúra hagyományos és modern sajtkészítéshez egyaránt alkalmas, megbízható partner a folyamatosan magas minőség elérésében.
Kiemelt tulajdonságok:
Kiváló textúra és aromaképzés
Megbízható tejsavtermelés
Könnyen kezelhető, fagyasztva szárított forma
Tárolási ajánlás:
A kultúrát fagyasztva, -18 °C vagy alacsonyabb hőmérsékleten kell tárolni, ebben az esetben a termék minőségmegőrzési ideje legalább 24 hónap. Hűtőben (kb. +5 °C) történő tárolás esetén a minőségmegőrzési idő 6 hét. A használat előtt a kultúrát ne olvaszd fel, közvetlenül a felhasználás helyén nyisd ki, majd gyors keveréssel juttasd a pasztőrözött tejbe.