A Hansen Flora Danica egy mezofil tejsavbaktérium kultúra, amely aromás ízek kialakulását és széndioxid termelést biztosít. Kifejezetten alkalmas kontinentális sajtok, például Gouda, Edam, Leerdam, Samsoe, illetve túró, tejföl, vaj.
Összetevők:
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Baktérium hordozó anyag: laktóz
Felhasználás:
A kultúra használata aromaképzést segít elő és a széndioxid-termelés miatt lyukak kialakulását eredményezi bizonyos sajtoknál.
Előnyök:
Kiemelkedő aroma- és ízképző képesség
Segíti a lyukacsosság kialakulását egyes sajtokban a termelt széndioxid révén
Megbízható és kiegyensúlyozott fermentáció
Adagolás: 50U (egység) kiszerelés, ami általában 500 liter tejhez elegendő.
Tárolási javaslat:
Tárold a kultúrát mélyhűtőben (-18 °C vagy hidegebb), ahol aktivitása és minősége akár 24 hónapig is megőrizhető. Hűtőszekrényben (+5 °C) a minőségmegőrzési idő mintegy 6 hét.