A Hansen R 704 FD-DVS 50U mezofil kultúra egy kiváló minőségű lágy savképző sajtkultúra, mely elsősorban Cheddar, Colby, Monterey Jack, Gouda előállításához ajánlott. Ez a kultúra csak tejsav termelésére alkalmas, nem tartalmaz gázképző baktériumokat, így ideális választás a tiszta, harmonikus ízvilág eléréséhez.
Felhasználás:
Zárt tésztájú sajtok készítéséhez. Cheddar, Gouda, Feta
Tulajdonságok:
Megbízható, egyenletes savasodás
Intenzív, tiszta aroma
Nem gázképző baktériumokat tartalmaz
Hosszú eltarthatóság, fagyasztva szárított formában
Adagolás:
50 egység 500 liter tejhez, illetve 500 egység 5000 literhez.
Fő összetevők:
Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris.
Kiemelt előnyök:
Ideális az zárt tésztájú sajtokhoz
Gyors és biztonságos tejsav termelés
Tárolási ajánlás:
A kultúrát fagyasztva, -18°C alatt kell tárolni, amely esetben a minőségmegőrzési idő legalább 24 hónap.