Az XPL-1 egy speciális mezofil kultúra, amelyet kefír-típusú tejtermékek, crème fraîche és tejföl készítéséhez fejlesztettek ki. Az XPL kultúrával készült termékek extra sűrű állagúak, erőteljes aromával és közepes CO2-termeléssel rendelkeznek.
Felhasználás: Kefír, crème fraîche, tejföl és egyéb fermentált tejtermékek előállítása.
Előnyök: Extra sűrű állomány, intenzív aroma, kiegyensúlyozott szén-dioxid-termelés, könnyű adagolás.
Adagolás: 50-100 U adagolás 500 liter tejhez ajánlott, pontosadagolás a csomagoláson található.
Összetevők: Speciális mezofil tejoltó baktériumok keveréke, amely fejlett biotechnológiai elvek és több mint 140 év tejipari tapasztalat alapján lett kialakítva.
A Hansen XPL-1 kultúra kimondottan alkalmas intenzív aromájú, krémes állagú fermentált tejtermékek készítésére, miközben biztosítja a stabil fermentációt és kiváló minőséget.
Kiemelt tulajdonságok:
Extra sűrű, krémes állag
Kiegyensúlyozott CO2 termelés
Intenzív aroma
Korszerű, fagyasztva szárított granulátum
Tárolási ajánlás:
Tárolja a kultúrát -18 °C vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten, ebben az esetben legalább 24 hónapos minőségmegőrzési idővel. Hűtőben (+5 °C körül) tárolva a termék minősége 6 hétig garantált. Használat előtt ne olvassza ki a tasakot, közvetlenül adagolja a pasztőrözött tejbe lassú keveréssel.