A BEAUGEL 12 egy komplett kultúra-keverék, amely kifejezetten kis méretű, kékpenészes sajtok készítéséhez készült, mint például a Roquefort, Gorgonzola vagy Niva típusok. A keverék tartalmazza az oltót, tejsavbaktériumokat, kalcium-kloridot és plussz összetevőket, amelyek támogatják a jellegzetes modră penészréteg és a gazdag ízvilág kialakulását.
Ez a keverék egyedülállóan alkalmas a kékpenész sajtok otthoni vagy kisüzemi elkészítéséhez, megadva a legjobb feltételeket a penész növekedéséhez és egy harmonikus, pikáns íz eléréséhez.
Főbb tulajdonságok
Komplett oltó- és kultúra mix kékpenészes sajtokhoz
Tartalmazza az összes szükséges összetevőt az 5 liter tejhez való adagolásban
Támogatja a Roquefort stílusú penészréteg kialakulását
Alkalmas házi, kisüzemi és kézműves sajtkészítéshez
Hosszú eltarthatóság: 6 hónap hűtőben, vagy akár 2 év fagyasztva
Csomagolás:
5 liter tej feldolgozásához elegendő
Tárolási ajánlás: A kultúrát fagyasztva (-18 °C vagy alacsonyabb hőmérsékleten) kell tárolni, így a minőségmegőrzési idő legalább 24 hónap. Hűtőben (+5 °C körül) a minősége legfeljebb 6 hétig garantált.