Termékleírás
A BEAUGEL 13 egy különleges, komplett kultúra-keverék, amely kiválóan alkalmas kis méretű, hengeralakú kékpenészes sajtok, például Fourmette Bleue típus készítéséhez. Ez a keverék tartalmazza a szükséges oltót, tejsavbaktériumokat, kalcium-kloridot, és töltőanyagot (szárított tejet), így minden adott az otthoni vagy kisüzemi sajtkészítéshez.
A sajtok készítésekor a keveréket egyszerre adjuk a tejhez, elősegítve a Roquefort jellegű kékpenész növekedését, mely a sajtokat jellegzetes, krémes állaggal, gyümölcsös aromajegyekkel és pikáns ízzel ruházza fel. A sajt körülbelül 20 nap alatt lesz fiatal, édeskésebb, majd további érlelés során pikánssá válik.
Főbb tulajdonságok
Komplett oltó- és kultúra mix kis kékpenészes sajtokhoz
Optimális a hengeralakú Fourmette Bleue és hasonló sajtok előállításához
Hosszú eltarthatóság: 6 hónap hűtőben, 2 év fagyasztva
Kompatibilis Roquefort, Gorgonzola és Niva típusú sajtok készítésével
Praktikus adagolás: 1 tuba 5 liter tejhez
Csomagolás:
5 liter tej feldolgozásához elegendő
Tárolási ajánlás: A kultúrát fagyasztva (-18 °C vagy alacsonyabb hőmérsékleten) kell tárolni, így a minőségmegőrzési idő legalább 24 hónap. Hűtőben (+5 °C körül) a minősége legfeljebb 6 hétig garantált.