Ez egy folyékony lizoszim-hidroklorid készítmény, amely 10%-os koncentrációban tartalmazza a lysozyme enzimet. Felhasználása elsősorban préselt sajtok védelmére irányul, különösen a butirikus baktériumok által okozott puffadások megelőzésére szolgál a hosszú érlelési időket igénylő sajtok esetében.
Felhasználás:
Védőhatás a butirikus baktériumok ellen, melyek sajtokban gázképződést és puffadást okozhatnak.
Használható hosszú érlelésű préselt sajtokban, ahol a Clostridium tyrobutyricum és más butirikus baktériumok spórái problémát jelenthetnek.
Előnyök:
Csökkenti a nem kívánt gázképződést és sajtduzzadást a sajt érlelési fázisában.
Támogatja a sajt minőségének megőrzését és stabilabb érlelési folyamatot biztosít.
Koncentráció:
10%-os lysozyme oldat.
Csomagolás:
1 literes palackban.
Megjegyzés:
Nem engedélyezett biotermék előállításban.
Az enzim a Gram-pozitív baktériumok sejtfalának peptidoglikánjait bontja, így hatékony a Clostridium ellen, de Gram-negatív baktériumokra nem hat.
Tárolási javaslat:
Tárold a terméket hűvös, száraz helyen, valamint ügyelj, hogy ne érje közvetlen napfény és ne fagyjon meg, hogy megőrizze hatékonyságát.