Ez a folyékony mikrobiális oltóenzim Rhizomucor miehei faj tisztított kultúrájának fermentációjával készült, és kiváló alternatíva az állati eredetű oltóanyagok helyett a sajtgyártásban. GMO-mentes, élelmiszeripari minőségű termék, amely két fontos hatást fejt ki a sajt készítési folyamatában: először a Kappa-kazein hidrolízisét végzi, amely a tej alvadását indítja el, másodszor pedig proteolitikus aktivitást mutat az érlelés során.
Activity: több mint 750 IMCU/ml
Ajánlott hozzávetőleges adagolás 100 liter tejhez:
Oltós sajt: 300 - 900 IMCU (0,4 - 1,3 ml)
Savas alvadék érlelés: 1000 - 1800 IMCU (1,4 - 2,6 ml)
Félkemény sajt: 2600 - 3300 IMCU (3,7 - 4,7 ml)
Félszilárd stabilizált sajt: 3600 - 5200 IMCU (5,1 - 7,4 ml)
Érlelt préselt sajt: 2900 - 5200 IMCU (4,1 - 7,4 ml)
Cheddar és olasz félkemény sajtok: 5100 - 5900 IMCU (7,3 - 8,4 ml)
Tárolás:
Eredeti csomagolásban, hűvös, száraz, fénytől védett helyen tárolandó, 4 °C és 8 °C között. A lejárati dátum mindig fel van tüntetve a csomagoláson. Szállítása szobahőmérsékleten történik.